Logo text

Eastwood
& DiCaprio

J. Edgar

21 09 2011

Co si budem povídat, kdo viděl jakejkoli film, kde v roli režiséra vystupuje dnes již jedenaosmdesátiletej Clint Eastwood, určitě si vybavuje, jak výborně dokáže navodit atmosféru. Jeho nejnovější film J. Edgar si za necelé dva měsíce odbyde světovou premiéru a já cejtim minimálně několik nominací na Oskara.

Film je inspirován životem J. Edgar Hoovera, kterýho si zahraje vynikající Leonardo DiCaprio. Hoover založil v roce 1935 FBI a současně byl i ředitelem úřadu až do své smrti v roce 1972. Svým způsobem nejmocnější muž v USA, který měl ve svém trezoru špínu na téměř každou celebritu nebo vyššího politika své doby. Bojoval s nejrůznějšími druhy organizovaného zločinu a také byl známý pro svoje sexuální skandály. Stál v čele zrodu centrálního systému otisků prstů a mnoha dalších inovací. Mimo jiné se o něm vědělo, že mnohdy sám zákony překračoval.

Snímek má světovou premiéru 9. 11. 2011 a krom DiCapria si v něm zahrají např. Naomi Watts, Judi Dench, Armie Hammer, Josh Lucas a Ken Howard. Sledujte první vypuštěnej trailer a do diskuze můžete napsat svůj názor.

13