Logo text

River Phoenix
Dark Blood
po 18 letech!

24 10 2011

Někteří si na to možná dobře pamatujete. Stalo se to 31. října roku 1993. River Phoenix, kterýmu bylo pouhých 23 let, zemřel před zraky svejch sourozenců Joaquina, Rain a přátel jako Johnny Depp, Flea a dalších. Tu noc byl ve vyhlášenym klubu Viper Room. Když si krátce po experimentování s drogama začal stěžovat na nevolnost a potíže s dýcháním, bratr se sestrou ho vynesli ven na vzduch. Tam se River okamžitě zhroutil a nepomohlo ani rychlé zavolání 911. Pitva prokázala smrtelné úrovně kokainu, morfia, diazepamu, marihuany a efedrinu.

Rok 1993 tedy vzal filmu dva velký talenty. Pár měsíců před Riverem tragicky zahynul během natáčení Brandon Lee, syn legendárního Bruce Lee.

18 dlouhých let uběhlo od tragické události před klubem Viper Room. River měl tehdy roztočenej svůj film Dark Blood, spolu s nizozemským režisérem Georgem Sluizerem. Ten se krátce po Riverově smrti nechal slyšet, že natočenej materiál bude zničen. Tak se ale nestalo, naopak byl materiál nedávno re-editován a režisér by rád film v příštím roce vydal. Namluvit Rivera by podle Sluizerova přání měl jeho bratr Joaquin. Příběh pojednává o samotáři (River Phoenix) žijícím uprostřed pouště v blízkosti nukleárních testů, kde čeká na konec světa. Jednoho dne se ale objeví nažehlenej hollywoodskej páreček (Judy Davis a Jonathan Pryce), hledající přístřeší. Tak začíná samotářův komplikovaný vztah s cizí ženou …

13