Logo text

Dojmy Dona Kouliona
Uncharted 3

G
24 11 2011

Sérii Uncharted jsem si oblíbil hned od prvního dílu. Skáče se a střílí, řeší se rébusy, ležérně se žertuje i když se umírá a všechno kolem vybuchuje. To vše v precizním řemeslném provedení, tak jak to umí ve studiu Naughty Dog. Jak dopadl nový, třetí přírůstek do této série, u které drží Sony exkluzivitu?

Jde v podstatě o velmi podobný zážitek jako u druhého dílu. Oproti předchozím dílům nenabízí nic extra nového, autoři zřejmě nechtěli opravovat, co není rozbité. Graficky se tentokrát nekoná takový skok jako mezi jedničkou a dvojkou, vypadá to, že hardwarové možnosti PS3 jsou našponovány. Jedná se o jednu z vizuálně nejpohlednějších her na PS3.

Drake’s Deception má velmi silné detaily. Když se díváte na pohyby hlavní postavy, na to, jak přirozeně vypadá její oblečení v pohybu, na vypiplanost textur, na práci se světlem, vidíte velice pečlivou profesionální práci. Velice se mi líbila přístavová lodní sekce a opravdovou lahůdkou je pouštní pasáž, z které na vás sálá horko až do obýváku.

Uncharted 3 je jako jízda na atrakci. Nasednete, užijete si a jdete jinam. Není tu hloubka, která by vybízela k opakovanému hraní, když nepočítáme honbu za platinovou trofejí. Pokud se chcete u hraní primárně bavit a užívat si vygradované dobrodružství, nezbývá, než doporučit tuhle akční parádu.

Článek vznikl s podporou sítě herních obchodů Gamescape

ďurech