Logo text

Metallica, Lou Reed a Darren Aronofsky
Nové video
The View

M
03 12 2011

Projekt Lulu od kapely Metallica a Lou Reeda to nemá na světě jednoduché. Metalisti prskají a nemohou přijít desce na jméno. V Americe se jí prodalo zatím asi 20 000 kousků.

Mně se třeba například věc The View velmi líbí a je mi jedno, že jsou v ní jenom dva riffy. Obdivuji velkoformátovou kapelu, že má chuť zkoušet, experimentovat a riskovat. Od začátku muselo být jasné, že budou všichni brblat a neprodá se to. Někdo by mohl namítnout, že kapela typu Metallica v podstatě riskovat nemůže, protože ať udělá cokoliv, všichni už mají teď do konce života vyděláno. Ale člověk dává vsázku svůj kredit a klid a vlna nevole, kterou vyvolá nepopulární krok, není nikdy přijemná.

Nyní se urodil první klip na skladbu The View a režíroval ho Darren Aronofsky. Spolupracoval na něm Matthew Libatique, což je kameraman, který dělal třeba na Black Swan nebo Wrestlerovi. Aronofsky o této skladbě prohlásil, že mu učarovala a musel k ní natočit klip, i přestože původní plán byl natočit video k věci Iced Honey.

ďurech