Logo text

Kniha KMENY
Dotisk 1. vydání!

GD B
21 02 2012

Když vyšla vloni 1. prosince kniha KMENY, mapující současné městské subkultury a jejich vizuální styl, nikdo tenkrát zřejmě netušil, že o týden později bude zcela vyprodaná.
Společný projekt labelu Bigg Boss a Yinachi, který vznikl v rámci městských projektů BU2R, se setkal s obrovským zájmem a není tedy divu, že po kompletním vyprodání se chystá dotisk.

Kniha s názvem KMENY vznikla pod vedením Vladimira 518 a ve fotkách a textech představuje aktuální podobu pražských komunit od hip hopu, punku a hardcore, přes gotiky, emo, skinheads a neohippies, až po motorkáře, fanoušky tuningu, videoher či milovníky japonské popkultury. Jejich vizuální a životní styl mapuje více než tři sta barevných snímků fotografa Tomáše Součka. O doprovodné texty se pod vedením Karla Veselého postarali přední čeští publicisté či kmenoví insideři mezi nimiž jsou například publicista Kamil Fila, rapper James Cole, zpěvák Kay Buriánek a také jména jako Jana Kačurová, Pavel Eichler, Martina Overstreet, Jan Jirásek, Vladimir 518 a spousta dalších.

Cílem KMENŮ je zachytit momentální stav různorodých městských subkultur, které cirkulují kolem sdílených středobodů, jako jsou hudba, móda, hry, umění či závislosti. V krátkém úseku léta roku 2011 jsme nastavili zrcadlo všem těmto aktivitám, abychom tím navždy zachovali zprávu o tom, jak žije naše hlavní město a lidé v něm. KMENY umožní čtenáři nahlédnout mezi skupiny lidí, do nichž se běžně nemá šanci podívat, a třeba si ani zatím neuvědomil, že taková společenství vůbec existují, říká rapper a výtvarník Vladimir 518.

Dotisk knihy KMENY se do distribuce dostává již 7. 3. 2012 a všichni nedočkavci mohou využít předobjednávek na eshopu biggboss.cz již od ledna, kdy bylo předobjednávání spuštěno. Zajistí si tak, že tentokrát se na ně určitě dostane.

Pro další informace sledujte náš web.

boss