Logo text

2x Nu Sci-Fi
Elysium &
Pacific Rim

FI
05 07 2012

O kvalitní sci-fi filmy je stále nouze a proto vítám informace o jakýmkoli projektu, kterej vypadá alespoň trochu nadějně. Dva takový se na nás chystaj v příštím roce a z obou dvou je venku první náhledovej obrázek krom několika střípků informací.

Pacific Rim se dostane do našich kin až za rok, konkrétně 11. 7. 2013. Režii má na triku veleúspěšnej Guillermo del Toro a film se odehrává v blízké budoucnosti, několik let poté, co se uprostřed Tichého oceánu otevře hluboká trhlina, která náš svět spojí s tzv. Protisvětem. Z toho nekouká nic moc dobrýho a těšit se můžeme na souboje obřích robotů. První fotka z filmu v němž se objeví např. Idris Elba, Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi je zde.


Elysium dorazí do kin o něco dříve. U nás to bude 28. 2. 2013 a tenhle film režíroval Neill Blomkamp, kterej má na svym kontě úspěšnej District 9, jemuž by se vizuální stránka měla podobat. V hlavní roli se objeví Matt Damon, vedle něj pak taky Jodie Foster a William Fichtner. Příběh se odehrává v roce 2159 kdy je lidstvo rozděleno na dvě části. Bohatí a vlivní žijí v luxusní vesmírné stanici Elysium a všichni ostatní pak na zpustošené a přelidněné Zemi. Max (Damon) se musí vydat na nelehkou misi, jejíž úspěch by mohl dva nesourodé světy opět propojit a zrovnoprávnit. První vypuštěné foto níže.

13