Logo text

Book Tip
Álex Sánchez Vidiella: Současná Architektura

A B
09 07 2012

Svět je dnes jedno velké globální jeviště. Každá událost, byť k ní došlo na tom nejodlehlejším místě, každé dílo, byť vytvořené kdekoli, jsou obratem ruky známé všude. Stejná situace panuje i v architektuře na celém světě, v níž lze pozorovat dokonalé sjednocení, jež vyznává pouze jedinou tradici: modernu.
Současná architektura od Álexe Vidielly ihned zaujme jedno z top pozic v každé knihovně, kam bude pořízena, protože je to skutečně nádherná kniha plná nejlepších kousků moderní architektury zhruba do roku 2007, kdy byla vydána.
Kniha je na své obálce definována těmito slovy: Souborný přehled nejlepších staveb nejvěhlasnějších architektů posledních let. Na 600 stranách jsou pomocí barevných ilustrací a grafických nákresů představeny práce velkých osobností současného světa architektury, jako jsou Richard Rogers, Frank Gehry, Rem Koolhaas, společnosti UNStudio, FUTURE SYSTEMS a mnoho dalších. Čtenář se seznámí s nejnovějšími trendy v urbanistice, s nápaditými zařízeními pro kulturu a volný čas, s moderními obytnými domy a s architekturou zítřka.
A přestože je to poměrně velká kniha o rozměrech cca 3O x 25 cm a váhou těsně pod tři a půl kila s listy plnými fotek, dokážete ji na netu sehnat asi za sedm kil.

Nákupní centrum Sefridges od FUTURE SYSTEMS

Matthew B