Logo text

The Evil Dead (Remake)
První R teaser!

FI
16 10 2012

Sam Raimi je dnes už v Hollywoodu velký zvíře. Předtim, než se mu podařilo (minimálně v prvních dvou dílech) přijatelně oživit Spidermana, dávno předtím než televizi zahltil Xenou a Herculesem stvořil něco mnohem zásadnějšího. Jako mladej filmař bez peněz a větších zkušeností natočil skvělej hororovej flick Evil Dead (1981). Chata v lesích, litry umělý krve, legendární mechanický triky a skvělá práce s kamerou a střihem, zapříčinili že se tenhle film dočkal kultovního statutu. Další naprosto důležitou příměsí byla postava Ashe, kterou ztvárnil zcela ikonicky skvělej Bruce Campbell. Během dalších deseti let se film dočkal dvou pokračování Evil Dead 2 (1987) a Army of Darkness (1992), kde se Ash přesunul do minulosti, aby prožil naprosto neuvěřitelný věci – nutno vidět.
Sám Raimi nějakou dobu mluvil o čtvrtém pokračování s Ashem, což by byla na první pohled mnohem lepší varianta než skutečnost, že se nakonec rozhodl udělat pouze remake. Bez Ashe, se stejným názvem, se svym scénářem a za pomoci scénáristky Diablo Cody (Bacha kouše, Juno,…) a debutujícího režiséra Fede Alvareze. Posoudit zbytečnost tohodle filmu je na vás. Rozhodout Vám pomůže čerstvej necenzurovanej teaser, kterej se dnes objevil na webu.
Já jako velkej fanoušek týhle série a samotnýho Raimiho to vidim jako krok stranou. Přesto trailer vypadá velice výživně a pokud se povede Raimimu režiséra vést správnym směrem, nemusel by to bejt průser. Ale ta remakovitost tam prostě bude smrdět vždycky a i když motorovka a všechny srandy s ní nebudou pravděpodobně chybět, bude chybět Bruce Campbell a jeho skvělý hlášky. A to že jedna z hlavních postav vypadá jak Steve Wozniak tomu taky nijak nepomůže…

Plná kvalita k dispozici. Enjoy!

pedro