Logo text

5 x Big Beat z Turbanu

M
10 01 2013

Turban je pořad o nových beatech, který se nebojí jít za beat. Glitch, Trap, Juke, Wonky – a mnohem víc. Společné musí mít jen jedno – aby ani jedno ucho nezahálelo. Každou sobotu v 19 hodin na Radiu Wave. facebook.com/TurbanRadioWave

5 BIG BEATŮ ROKU 2012

TNGHTTNGHT EP
TNGHT – to je Hudson Mohawke a Lunice, dva zkušení beatmakeři, kteří chtějí se svým novým projektem dle vlastních slov uštědřit hip hopu „pořádný kopanec do zadku“. A jejich pětiskladbové EP tak „kope“ doopravdy pořádně. Klubový zvuk 2.0, se kterým Turban držel loni snad nejvíce basu.

S-Type – Billboard EP
S-Type je nejnovějším členem skotského kolektivu LuckyMe – a soudě dle jeho EP Billboard je tu zcela správně. Maximalistická produkce a vysoce euforický zvuk, který připomene třeba skvělou desku Glass Swords od jeho kolegy Rustieho. Jedna z věcí, kterou byste neměli přeslechnout a zároveň velký příslib do budoucna.

Slick Shoota – Draw EP
Slick Shoota je vycházející producent z Osla, jehož klubová tvorba zní jako zvláštní (a vysoce funkční) hybrid mezi jukem, junglem a trap-rapem – EP Draw vyšlo na labelu Hyperboloid jeho ruského kolegy Pixelorda a kromě Slick Shootových věcí obsahuje i povedené remixy od spřízněných producentských duší jako je Deft, Clicks & Whistles a další.

Baauer – Dum Dum EP
Brooklynský bijec Baauer se do roku 2012 otiskl především svým monstrózním hitem Harlem Shake, který pravidelně masíruje vnitřnosti klubů po celé planetě. Jeden ze současných tahounů trapového zvuku se aktuálně přesnunul z *Diplova* labelu Mad Decent k LuckyMe – a mini EP Dum Dum je opět vysoce třaskavou směsí špinavého jižanského rapu a současného klubového párty pozlátka.

Ryan Hemsworth –Last Words EP
Kanadský mladík Ryan Hemsworth byl bezpochyby jedním z nejoriginálnějších hiphopových producentů minulého roku – a to nejen kvůli povedené řadě remixů skladeb, ale především díky vypilovanému EP Last Words. Talentovaného tvůrce s citem na perfektní mashupy i masivní beatové konstrukce se rozhodně vyplatí sledovat – rozhodně totiž ještě neřekl své poslední slovo.

Rypouš