Logo text

Zabiják ve filmu
Kuklinski tvrdší než Kulínský

FI
07 03 2013

V květnu míří do světových kin nový kousek izraelského režiséra Ariela VromenaThe Iceman_. V tomhle příběhu založeném na skutečném přiběhu se v osobě nájemného vraha Richarda Kuklinskeho představí Michael Shannon (Broadwalk Empire, Take Shelter_), ale i třeba námi oblíbený Ray Liotta (Goodfellas, Hannibal…). Kuklinski za 30 let své “práce” údajně zabil na 100 lidí (možná prý ale až 250), a když ho v roce 1986 konečně chytili, jeho rodina byla překvapená stejně jako všichni ostatní…Vedle něj prostě Kulínský s pár sboristkama vypadá jako hodnej strejda ze sousedství.

Podle Kuklinskeho příběhu byla v minulosti napsána kniha The Ice Man i natočen dokument HBO. Zemřel ve vězení v roce 2006 při výkonu šestinásobného doživotního trestu.

Vsadím se, že ve výběru nových filmů většinou totálně vypatlané české distribuce nám tento film do kin nepřinesou, počkat si budeme muset tedy na nějaké to zahraniční DVD. Pokud bych jim snad křivdil, film se bude jmenovat pravděpodobně Nájemný zabiják – aby všem bylo českému divákovi pěkně jasno o čemže ten film vlastně je.

Takže se zatím alespoň pokochejte trailerem.

Charvi