Logo text

The Counselor
Kdo chce víc, nemá nic

B FI
26 08 2013

Snové spojení námi obdivovaného režiséra Ridley Scotta (Blade Runner, Vetřelec, Prometheus, Gladiator, Blach Hawk Down…) a milovaného spisovatele Cormaca McCarthyho? Ano, na filmovém plátně v dramatu The Counselor (jednoduše Advokát – nicméně předpokládám, že název vymyšlený chytráky v české distribuci bude asi něco „originálního“ jako Nebezpečný drogový obchod).

Autor knižních předloh k filmům Cesta (The Road) a Tahle země není pro starý (No Country for Old Man) a zatím nezfilmovaných perel jako Krvavý poledník (Blood Meridian), Sadař (The Orchard keeper) či Vnější temno (Outer dark) tentokrát napsal přímo filmový scénář. Ridley Scott do role advokáta drogového gangu, který se nechce spokojit se svým již tak velkým bohatstvím a zaplete se do byznysu sám, obsadil Micheala Fassbendra. V dalších rolích pak Brad Pitt, Javier Bardem a Penelope Cruz. Film má ve světě premiéru koncem letošního října.

Varuji před trailerem, je typickou ukázkou dnešních upoutávek, které nesmyslně odhalují většinu celého děje i zásadní momenty filmu!


Charvi