Logo text

Další díl knihy Kmeny je v tiskárně
Předobjednávky spuštěny!

BB B
17 11 2013

Jistě si vzpomínáte na úspěšný knižní projekt KMENY, který vyšel v rámci městských projektů BU2R v roce 2011 v nakladatelsví Bigg Boss a Yinachi. První náklad i dotisk jsou beznadějně rozebrané a z knihy se stal svým způsobem kultovní předmět.
Než ale tvůrci pustí na trh další dotisk prvního dílu, mají pro čtenáře jinou výbornou zprávu. V tiskárně je druhá kniha, která dostala název KMENY 0. Nula v názvu naznačuje časový záběr tohoto nového dílu. Jeho hlavní těžiště se nachází mezi roky 1969 a 1989 a podobně jako první KMENY zkoumá české městské subkultury a nezávislé společenské proudy.
„_Po formální stránce doznala kniha hlavní změny v případě obrazového materiálu. Oproti prvnímu dílu jsme se museli vzdát spojovacího a zastřešujícího prvku v podobě snímků od jednoho jediného fotografa, ale místo toho jsme vstoupili do světa formy neméně silné. Tou je fotografická historická koláž, využívající krásy domácích archivů, stejně tak sofistikovaných obrazů etablovaných autorů. V knize se tak potkává vysoké s nízkým a hrubost s jemností_,“ dodává hlavní autor projektu Vladimir 518, který pro sepsání všech kapitol knihy oslovil dalších 24 autorů.
Pokud si chcete již teď rezervovat výtisk či výtisky knihy KMENY 0, můžete tak učinit pomocí předobjednávky na našem eshopu.
Kniha bude pokřtěna na velkolepém srazu všech zastoupených komunit, který proběhne 12. 12. 2013 v pražské MeetFactory.
Více informací o obsahu, autorech, fotografiích nebo třeba i o programu release party přineseme brzy.

!!!!!!!!!!!!!!FB EVENT RELEASE PARTY KNIHY KMENY 0 ZDE!!!!!!!!!!!!!!!!

boss