Logo text

Ramadanman
1. narozeniny Vibratoru v Roxy

M
09 03 2011

Klubová noc Vibrátor, kterou Roxy promotion pravidelně uvádí ve spolupráci s renomovaným Djem Tvyksem, oslaví první narozeniny vystoupením talentovaného Davida Kennedyho aka Ramadanmana.

Doposud v rámci Vibrátoru vystoupili v Roxy taková jména současné elektroniky jako je Dj Zinc, Zombie Nation, Drop the Lime nebo Boy 8-bit. Pro svůj současný sound se tato party stala populární především mezi mladými posluchači, oblíbí si ji ale všichni ti, kteří jsou schopni ocenit kvalitní a neotřelou současnou hudební produkci, která se už dávno neomezuje žánrovými kategoriemi. Všichni, kteří zatím na Vibratoru vystoupili, jsou nespornými individualitami, stejně jako Dj Tvyks sám, a Ramadanman není v tomto ohledu výjimkou.

Ramadanman – jméno, které zaujme vizuálně i foneticky. Je zvukomalebné a nápadité stejně jako muzika Davida Kennedyho, který si pro sebe tuto přezdívku vymyslel už ve třinácti letech a od té doby vyrostl v jednu z nejrespektovanějších osobností britské hudební scény. Že předchozí věta není žádné kolovrátkem ohrané klišé, potvrzují i dvě získaná ocenění na letošních Dupstepforum Awards, odkud si Kennedy odnesl hlavní cenu pro nejlepšího producenta a dále cenu pro producenta v subkategorii 120 – 140 BPM. Redukovat Ramadanmanovu tvorbu pouze do zmíněného pásma by ale byla chyba. Snad jen málokdo vytrvale propichuje bubliny hudebních stylů, hledá a nachází novou inspiraci napříč kategoriemi jako právě David Kennedy aka Ramadanman. Stále přichází s novými nápady a neopakuje se, pohybuje se pokaždé v jiném tempu a v nezvyklých hudebních odstínech.

DJingu se začal věnovat v pouhých 14 letech a zpětně vzpomíná, že byl asi nejmladším klientem londýnského obchodu s deskami Vinyl Junkies a že na řadu grime a garage večírků a festivalů musel jako nezletilý chodit tajně. Díky své odhodlanosti tak mohl absorbovat energii z první vlny dubstepu, která se přelévala mezi Londýnem a Bristolem. Milníkem jeho tvorby bylo setkání s přáteli na univerzitě v Leedsu. Ramadanmana (tehdy ještě vystupujícího pod jménem Pearson Sound) doplnil Ben Thomson a.k.a. Ben UFO a Kevin McAuley alias Pangea. V roce 2007 společně vytvořili label Hessle Audio, na který přilákali jména jako James Blake, Appleblim, Midland nebo Untold. Zvuk Hessle Audio je především díky Ramadanmanovi spíše jednoduchý, pokaždé ale s chytlavou rytmickou melodií a překvapivými novými nápady.

Koneckonců brzy se budete moci přesvědčit sami. Klub Fabric svěřil 56. vydání CD Fabriclive právě jemu a 18. března bude pokřtěno na stejnojmenné party, kde si David Kennedy zahraje společně s Joy Orbisonem, Julio Bashmorem a samozřejmě ho doprovodí Ben UFO a Pangea. V loňském roce Ramadanman dokončil studium francouzštiny a angličtiny na univerzitě v Leedsu a konečně mu zbylo více času na muziku. Pustil se do nového večírku Acetate, kde se hraje pouze z vinylů, s Modeselektor vyrazil na společné turné po Evropě. V březnu vystoupí poprvé v Praze na prvních narozeninách VIBRATOR party.

Na své klubovce samozřejmě nemůže chybět již zmíněný resident Dj Tvyks, momentálně žijící v Berlíně, kde má svou pravidelnou noc Get wavey v Magnet clubu. Vibrator se jmenuje i stejnojmený pořad na Radiu 1, kde Tvyks každou 2. a 4. sobotu v měsíci od 22:00 pouští vybranou porci rozvibrovaných beatů. Tvyks se na české klubové scéně pohybuje už pěknou řádku let a málokdo drží tempo s okolním děním ve světě jako právě on. Kromě noci Vibrator připravuje neméně zajímavou pravidelnou noc MuffinMuffin a momentálně vydává na labelu Meanbucket music. (www.tvyks.com, http://meanbucket.net)

Hvězdnou sestavu doplní dle Tvyksova výběru Mc a Dj Smack, který pořádá pravidelné parties Bullet time, zaměřené na hudební styly jako je dubstep, garage, UK funky nebo grime. Kromě toho má svůj pravidelný pořad Iscream show na radiu Spin a na scéně se angažuje i jako promotér.
(www.smackone.cz)

Dále se v Roxy představí talentovaný producent vystupující pod názvem Side9000, o kterém se svého času hovořilo jako o předním předstviteli českého dubstepu. Spolupracoval například na dubstepových remixech pro Moniku Načevu společně s kytaristou Michalem Pavlíčkem a Djem Five. Rád experimentuje a je zakladatelem labelu Owntempo recordings. (www.owntempo.com)

Ramadanman – Bestimix DOWNLOAD

VIBRATOR official

myspace.com/pearsonsoundz
dubstepforum.com/awards
blog.dubspot.com/ramadanman-aka-pearson-sound-hessle-audio-boss

12.3., klub Roxy, Dlouhá 33, Praha 1
start 22:00
vstupné 150,- Kč v předprodeji v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal

Djs
Ramadanman aka Pearson sound (hessle audio, UK)
Tvyks (get wavey,meanbucket)
Smack (Hypno 808, Iscream)
Side9000 ( Owntempo rec.)

13