Logo text

LOTM
Lil Nasty VS. Maxsta

M
10 06 2014

Tři dny nas dělí od největší Grime události jara, kdy Jammer a další čtyři MCs z Lord Of The Mics DVD dorazí v pátek do pražského Stormu. Včera jsme vám představili první znepřátelenou dvojici – Big Shizz a Blizzard, teď je čas zaměřit se na hlavní událost celého LOTM 5, kterou zajistil clash Lil Nasty vs. Maxsta.

Lil Nasty je pokračovatelem legendární N.A.S.T.Y. Crew, kterou kdysi založil jeho starší bratr Marcus Nasty. Byl to ale jeho mladší bratr Griminal, díky kterému začal Lil Narst psát své první texty. “Původně jsem byl DJ, ale Grim se vrhnul do hry, tak jsem ho musel jít krejt,” říká v jednom z rozhovorů. Lil Nasty později vydal své první CD Hungry Season, kde všechny ujistil, že není jen něčí hypeman, dnes je dost možná právě on tím více sledovaným z bratrské dvojice. K tomu přispěl už hit Nasty By Nature, který vyšel v roce 2011 na No Hats No Hoods, o rok později pak Lil Nasty vydal EP Why So Serious, zhruba ve stejné době kdy s Margerem smetli pražskou Roxy. Nyní má za sebou vydání hitu Boom Boom Pow (featuring D Double E & Big Narstie) a EP Nasty Piece of Work a v prosinci se objevil na Lord Of The Mics DVD v jednoznačně nejočekávanějším clashi uplynulého roku.


Jako spoupeř byl vybrán neméně kvalitní MC, východolondýnský Nastyho skoro-soused Maxsta. Je to už celých 5 let, kdy vydal svůj první velký hit East London is Back, který pak vyšel jak na jeho mixtapu Maxtape, tak na producentské desce Aim High: The Revolution dua Danny Weed a DJ Target. V remixu a několika dalších kolaboracích se tehdy objevil Nastyho bratr Griminal. V roce 2011 vyměnil Max spolu s rodinou East LDN za Essex, krátce po tom co byl ve své čtvrti pobodán. Z nemocnice pak tweetoval “pobodali mě, ale jsem ok, nejvíc mě sere že mi vzali telefon s mejma textama..” Další, mnohem větší tragédie přišla o rok později, když jeho mladší bratr ve spánku zemřel. “V ten den se ze mě stala bestie. Prohra neni možnost, neni v mym slovníku. Poslední věc co chci, je aby se na mě brácha díval, jak marnim svou příležitost.” Po major labelových singlech I Wanna Rock a Pop Off a účinkování na LOTM 5, vydal Maxsta letos v březnu CD Maxtape 1.5.

MAXSTA – East London Is Back from Isaac Asha Tomiczek on Vimeo.


Samotný clash byl plný emocí, oba aktéři nastoupili velice tvrdě, tvrdý přednes a nevybíravost nakonec sedly víc Nastymu. K rozruchu okolo tohoto versusu přispěl Nastyho text, který zazněl už při hype sessions, které clashi předcházely. V části, která byla v session i na samotném DVD zcenzurována, mluví o Maxstově zesnulém bratrovi. Na hype sessions i na to, co se stalo při clashi se můžete podívat hned teď, celý clash pak hledejte na iTunes



PŘEDPRODEJ
FB event

archetyp51