Logo text

LOTM
Jammer v Praze!

M
11 06 2014

Páteční Storm se nevyhnutelně blíží a i když se má ochladit, v klubu bude určitě horko, vzhledem k tomu, že obě dvojice MCs mají za sebou clashe a žádná dohoda o míru od té doby vyhlášena nebyla. Nebudou to ale jen 4 MCs z Lord Of The Mics DVD, kteří vstoupí live v Praze, teď je čas představit si hlavní hvězdu večera, zakladatele celého Lord Of The Mics, člena Boy Better Know, kterým není nikdo jiný než Jammer aka Murkle Man.

Ještě než vzal poprvé do ruky mikrofon, byl dvorním producentem N.A.S.T.Y. Crew, ve které tehdy působily legendy jako jsou Kano, D Double E nebo Hitman Hyper. Jedny z prvních Jammerových bars zazněly v jeho nezapomenutelném narozeninovém setu z pirátského radia Deja-Vu, kde se kromě výše zmíněných ukázaly i další pozdější megastars, nechyběl Wiley, Dizzee Rascal, nebo třeba Tinchy Stryder. Celý set vyšel v roce 2002 na DVD a zachytil čerstvě vzniklou Grime scénu, kde všechna velká jména a crews dokázali stát vedle sebe, což už později nebylo možné, ať už díky raketovému vzestupu některých z nich, nebo beefům, které mezi nimi postupně eskalovaly.

Dalším zásadní krok v historii Grime music, o který se opět zasloužil Jammer, bylo založení Lord Of The Mics. Tehdy v podstatě neplánovaná věc vznikla tak, že Kano nahrával v Jammerově sklepním studiu sloky pro N.A.S.T.Y. a Jammer mu řekl, že by měl někoho clashovat, protože by to byla zábava. Shodou náhod krátce potom volal Jammerovi Wiley, který se zrovna vrátil z Aiya Napa a Jammer mu říká, jestli nechce clashovat s Kanem a ať dorazí k němu do studia. Wiley dorazil přímo z letiště a vznikl neuvěřitelný záznam, který si dodnes pouští Grime fans po celém světě. Ten samý záznam byl i základem Lord Of The Mics DVD, které letos v létě zažije už své 6. pokračování a za deset let jeho fungování se na něm objevily další velké clashe jako Scratchy vs. Footsie, Tinchy Stryder vs. Ears, Skepta vs. Devilman, Marger vs. Lay-z, nebo Lil Nasty vs. Maxsta. Hlavním tahákem šestého dílu bude nejočekávanější a nejdiskutovanější clash posledních let – Big H vs. P Money.



Jammer ma na kontě spoustu Grime hits a taky CDs, ať je to čtyřdílná serie mixtapů Are You Dumb?, nebo jeho alba Jahmanji a Livin The Dream. Jeho vůbec první hit – Murkle Man, dodnes působí hysterii na raves a nejinak tomu je i u jeho pozdější tvorby. Navíc je známo, že Jammer je jeden z těch MCs, kteří naživo funují snad ještě líp, než ve studiu, proto byste si páteční Lord Of The Mics speciál ve Storm clubu neměli nechat ujít!



PŘEDPRODEJ
FB event

archetyp51