Logo text

Nu Sci-Fi Movies
Super 8
vs. Apollo 18

FI
19 03 2011

Není to ani poprvé a ani naposledy, co vám přinášíme informace o sci-fi filmech. Tentokrát se nám tu sešli dva, z nichž jsou krátce venku nové trailery, které už konečně divákovi napoví, o co že vlastně ve finále půjde.

Prvním z nich je americký snímek Super 8 režiséra J. J. Abramse v produkci Stevena Spielberga, druhým pak skutečnou misí inspirovaný film Apollo 18 od španělského Gonzalo López-Gallega.

SUPER 8
USA, 2011
Režie: J. J. Abrams
Hrají: Elle Fanning, Kyle Chandler, Amanda Michalka, Ron Eldard, Noah Emmerich, Zach Mills

V létě roku 1979 natáčí několik studentů amatérský film a stanou se svědky vlakové nehody. Při té se dostane z jednoho z vagónů “něco” na svobodu. Náhodou to byl zrovna vlak převážející tajný náklad z Area 51 a netrvá dlouho, než začnou v městečku mizet první lidé.


APOLLO 18
USA, 2011
Režie: Gonzalo López-Gallego

Film o skutečné misi na Měsíc ze sedmdesátých let, kterou NASA zrušila. 17. prosince 1972 přistálo na Měsíci Apollo 17 – poslední oficiální let. O rok později, v prosinci 1973, však vysílá Ministerstvo obrany USA další dva astronauty směrem k Měsíci. Vy uvidíte originál záběry pořízené při této misi. Zatímco NASA tuto skutečnost popírá, jiní tvrdí, že právě to byl důvod, proč se od té doby člověk na Měsíc nepodíval.

13