Logo text

The Sartorialist > Fotky streetstylu z New Yorku

FO
18 05 2015

Když přijedete poprvé do New Yorku, připadá vám všechno jiné, lepší. Pravděpodobně vám to tak bude připadat i při druhé a třetí návštěvě, možná i při těch dalších. Týká se to všech aspektů, se kterými se tam setkáte. Jedním z těch nejvýraznějších je tamní móda.

Jasně, vždyť právě tam jezdí všichni „shopaholici“ a „fashionistas“ nakupovat ty největší módní úlovky. Je to ale skutečně pouze o dostupnosti, množství a nabídce tamních obchodů? Mnohým pravděpodobně až v tomhle městě snů dojde, že to až tak úplně není. Ten mix kultur, kombinace barev, životní tempo, to určuje styl každého jednotlivce. A každý je originál. Při setkání s newyorským „streetstylem“ si uvědomíte, že není potřeba se oblékat do posledních trendů z módních časopisů, aby jste měli styl, který vám ostatní budou závidět. Uvědomíte si, že móda je o pocitech. Není to o tom, jestli jste in, ale o tom, jak ji/sebe umíte prodat. Móda jde zevnitř člověka. Je to něco, co se nedá úplně naučit, pokud to v sobě nemáte. A hlavně, pokud se v daném modelu necítíme sami sebou. Proto jsou pro nás lidé z velkého jablka po této stránce vzorem. Jejich bezprostřednost, lehkost a přirozenost.
Díky bohu, že v dnešní době máme streetstyle fotografy, jako je The Sartorialist The Sartorialist a můžeme tu atmosféru nasát i od svého monitoru. Třeba nám to pomůže objevit sama sebe, náš vlastní styl.

Delicate PUNX