Logo text

Vladimir 518 ztvárnil lidi bez domova na trička

BB GD
21 05 2015

Vladimir 518 ve spolupráci se sociálním podnikem Pragulic, který zaměstnává lidi bez domova jako průvodce po Praze, nechali vzniknout limitované edici triček s komiksovými motivy. Prostřednictvím triček chce Pragulic upozornit na problematiku bezdomovectví a přispět k jejímu řešení.

Vladimir chodil koncem 90. let kreslit portréty lidí bez domova na Hlavní nádraží. Čtyři komiksově ztvárněné podobizny bezdomovců v minulosti použil na festivalu Komiksfest. Dva z těchto obrazů s podpisem autora nyní ozdobí trička prodávané ve prospěch Pragulicu.

“Bezdomovci jsou děti ulice a je nutný na ně myslet. Jestli můžou někomu z nich pomoci moje ilustrace, rád je poskytnu pro dobrou věc,“ řekl k projektu Vladimir 518.


Foto: Petr Hricko

„Snažíme se s problematikou bezdomovectví pracovat neotřelým způsobem. Tvorba Vladimira 518 i jeho život jsou s ulicí pevně spjaty. Jsem rád, že mu propojení s námi dává smysl.“ uvádí Ondřej Klügl, spoluzakladatel projektu Pragulic.

Trička lze zakoupit v prodejně Music Town na pražském Žižkově nebo přímo od Pragulicu (více najdete na www.pragulic.cz).