Logo text

Diskusní fórum Packet 1 „Internet of Things – Home Automation & Poltergeists”

T A
30 04 2016

Inteligentní technologie jsou dnes rovnocenným partnerem pro život. „Vědí“ o Vás, kdy chodíte do práce, kdy vaříte, co večer sledujete za programy a přitom „žijí“ vlastním virtuálním životem. Ale jaká jsou rizika automatizace? Jak vůbec fungují chytré domovy? Skutečně vám zjednoduší život nebo spíše přivodí noční můru? Tato témata pokryje jednodenní fórum „Packet 1“ v prostorách bývalé pošty na Praze 1, 5. května. Fórum je určené pro profesionály, kteří mohou získat vstup za 1.500,- bez DPH či studenty, pro něž je vstup zdarma.

Jedním z hlavních hostů je Tomáš Poláček, který se automatizaci věnuje od konce devadesátých let a postavil si vlastní „chytrý dům“. Jeho přednáška pokryje tyto okruhy: Standardní a alternativní systémy řízení budov; Drátové a bezdrátové systémy IoT; Vize automatizace okolí uživatele a Osobní velký bratr.

Dále vystoupí architekt Petr Kolář, který využíval rané „home automation“ systémy ve svých stavebních realizacích. Že technologie nepřináší pouze úlevu a zjednodušení života dokáže bezpečnostní expert / hacker Milan Rossa, který se ve své přednášce bude zabývat „odvrácenou stranou“ automatizace a pokusí se proniknout přímo do chytrého systému. Setkáme se i se studenty průmyslového designu z pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové, kteří ve svých krátkých vstupech představí své vize o moderních nástrojích každodenního života. Smysly, tedy senzory inteligentních budov přiblíží Tomislav Arnaudov a Prokop Bartoníček představí internet věcí v kontextu moderního umění.

V loňském roce se „Packet 1“ zabýval problematikou nových technologií a interaktivním designem v propagaci. Na semináři přednášely mezinárodní špičky oboru např. berlínský designér Christopher Bauder, který prezentoval své interaktivní instalace nebo Benjamin Maus zabývající se technickou realizací digitálních konceptů.

„Packet 1“ je koncipován tak, aby účastníkům poskytl „základní balíček informací k danému tématu“. Nezávislý a hlavně pestrý výběr odborníků zajišťuje, že budou představeny nejen hlavní informace z dané problematiky, ale i současné trendy a praktické zkušenosti z oboru. Partnerem akce je společnost specializující se na výrobu elektronických součástek – Finder CZ, s.r.o., která není přímým výrobcem ani distributorem zmíněných technologií.

Kultura a vzdělání – fórum o nových technologiích v architektuře
místo konání: Ex Post (Příčná 1/668, Praha 1)

zahájení: 5. 5. 2016, 10:00
trvání: do 18:00
FB Event