Logo text

80`s back! > Nintendo Classic Mini: NES již v listopadu!

G T
14 07 2016

Když se v posledních dnech řekne Nintendo, většina si to spojí s pokémoním šílenstvím, kterýho je všude víc než dost. My pro vás ale máme čerstvou novinku, a sice že Nintendo letos v listopadu (znovu)vydá svoji nejúspěšnější konzoli ve zmenšené variantě a rovnou s třicítkou přednabitých her uvnitř.

Novinka ponese dlouhý název Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System a samozřejmě vychází ze svého předchůdce NES (Nintendo Entertainment System). Konzole, která byla uvedena na trh v roce 1985 a stala se vůbec nejůspěšnějším 8mi bitovým strojem se svými 60 miliony celosvětově prodanými kusy.

Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System bude o dost menší a díky přiloženému HDMI bude kooperovat se současnou generací televizí a monitorů. Cena pro Evropu zatím nebyla stanovena, ale v USA by měla jít nová konzole na trh za směšných 60 dolarů a k tomu samostatně prodejný ovladač za 10 babek. Vezmeme-li v potaz 30 nejen osmdesátkovejch herních klasik, je to pro fanoušky jasná volba.

Seznam obsažených her je následující: Balloon Fight, Bubble Bobble, Castlevania, Castlevania II: Simon’s Quest, Donkey Kong, Donkey Kong Jr., Double Dragon II: The Revenge, Dr. Mario, Excitebike, Final Fantasy, Galaga, Ghosts’ N Ghoblins, Gradius, Ice Climber, Kid Icarus, Kirby’s Adventure, Mario Bros., Mega Man 2, Metroid, Ninja Gaiden, Pac-Man, Punch-Out!! Featuring Mr. Dream, StarTropics, SUPER C, Super Mario Bros., Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros. 3, Tecmo Bowl, The Legend of Zelda, Zelda II: The Adventure of Link.

Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System vyjde 11. listopadu 2016.

13