Logo text

Witchblade 2 - šancemetr letí nahoru

C
11 10 2017

Další megacihla v podobě Witchblade 2 je na cestě. Už těď je víc než jasné, že je o komiks obrovský zájem a tudíž vyjde. Nezůstávej stranou a objednej si svůj kousek!

Witchblade 2: Návrat čarodějného ostří v rukou sexy policistky. Pokračování příběhu o vzácném artefaktu poodhrne roušku tajemství. Vydání druhé knihy kultovního komiksu mají opět v rukou čtenáři.

Komiksovým nadšencům jistě sérii Witchblade netřeba dlouze představovat. Letos na podzim se atraktivní nositelka tajuplné zbraně vrací k českým čtenářům v druhém svazku s názvem Witchblade Kompendium: Kniha 2, ve kterém nakladatelství Comics Centrum představí sešity 26 až 50.

„Kompendium s prvními 25 sešity Witchblade jsme vydali v roce 2015 a už tehdy jsme čtenářům slíbili pokračování,“ uvádí Václav Dort z Comics Centra, „přišel čas naše slovo dodržet. Navíc už teď víme, že zájem
o knihu bude výjimečný.“

Stejně jako v případě prvního svazku je vydání Witchblade Kompendium: Kniha 2 podmíněno dostatečným zájmem z řad čtenářů. Ti budou mít čas si knihu předobjednat do 29. 10. 2017. Vydání knihy bude oficiálně oznámeno po naplnění prvních 300 objednávek.

Kompletní řada komiksu Witchblade má dohromady 185 sešitů
 a měla by vyjít v celkem 7 knihách. V druhé knize hlavní hrdinka Sára Pezziniová, newyorská policistka
a nositelka záhadného artefaktu Witchblade, proniká hlouběji do tajemství své neobyčejné zbraně. Tu využívá jak v boji proti nebezpečným kriminálním živlům, tak ve snaze zachovat rovnováhu vesmíru. Zároveň postupně rozkrývá záhady své vlastní minulosti i budoucnosti. Můžeme se těšit i na pár překvapivých odhalení u některých dalších stěžejních postav komiksu a součástí svazku je rovněž další z crossoverů Witchblade/Darkness.

Duchovním otcem komiksu, který původně vycházel v letech 1995-2015, byl tým již zesnulého legendárního komiksového kreslíře Micheala Turnera, v průběhu jednotlivých řad se však vystřídala celá řada skvělých výtvarníků. Celosvětový úspěch komiksu Witchblade z dílny Image Comics pod nakladatelstvím Top Cow Production dokládá i množství jeho dalších zpracování. V roce 2000 byl na jeho motivy natočen seriál pro americkou televizní stanici TNT. Z důvodů zdravotních problémů hlavní představitelky Yancy Butler byl sice po 24 dílech zrušen, ale podle slov šéfredaktora Top Cow Matta Hawkingse byl ve své době nejlépe hodnoceným zrušeným seriálem. V Japonsku vznikl volně na motivy Witchblade anime seriál, manga série
a rovněž vyšel stejnojmenný román. V současnosti se objevují zprávy o možné adaptaci komiksu televizní stanicí NBC.

Předpokládaný termín vydání Witchblade Kompendium: Kniha 2 je polovina prosince 2017.
„Witchblade Kompendium: Kniha 2“
Autoři: Paul Jenkins, David Wohl, Christina Z, Randy Green,
Keu Cha a další
V překladu Alexandry Niklíčkové vydává v pevné knižní vazbě s matným laminem a parciálním lakem nakladatelství Comics Centrum