Logo text

Mural Art zpátky
v Praze!

GR
18 05 2011

První větší mural artový projekt se opět rozjel v Praze. Čtyři bývalí writeři a nyní streetový umělci – Michal Škapa, Jakub Uksa, Honza Kaláb a Lukáš Kladívko rozjeli tento projekt trochu překvapivě s radnicí v Praze 10. I když je radnice samozřejmě zezačátku trochu opatrná, již dříve se domluvila s některými writery a má po celé čtvrti zhruba již i deset graffiti legálů. Současný projekt se realizuje na zdech základky na Gutovce, hned vedle oblíbeného skateparku a je tvořen na dvou zdech, z nichž jedna už je hotová.

Do budoucna se zvažuje plán uspořádat v ulicích Prahy 10 mezinárodní sympozium nejlepších světových umělců a proměnit tak místy šedivé a nevzhledné volné plochy v tyhle malířské plátna. Záleží samozřejmě ale taky na tom, jaká k tomu bude podpora ze strany veřejnosti, či spíše odpor ze strany konformních spoluobčanů. Držte palce.

Poděkování patří radnici Prahy 10, firmě Barvy a laky Hostivař (protože na malby bylo potřeba 250 kg akrylátových barev) a společnosti Eltodo, která umělcům zdarma poskytla volné kapacity při využití plošin.

Sketches:

Realita:

johny blaze