Logo text

Ďurech
O loupení a elektřině

08 07 2011

Moje definice krádeže je (copyright J.H.), že ukradená věc je ta, která někde chybí. Myslíte, že když downloadujete tuny filmů a muziky, že se nic neděje? Že když vás u toho někdo nechytí, tak vám to projde? Think again.

Představte si umělecká díla jakéhokoliv druhu jako elektrické přípojky. Vy žijete doma a máte svoji jednu. Za tu platíte měsíční poplatky a napájíte, co potřebujete a vše je vám vyúčtováno. JAKÁKOLIV ENERGIE SE NEBERE ODNIKUD. Někdo nebo něco ji vytvoří a pokud vám tvrdí, že se můžete připojit zadarmo, tak věřte, že vám dříve nebo později vjede dildo do prdele a z pusy vám vypadne účet. Zadarmo nic není, všechno něco stojí. To je termodynamický zákon, který nejde ochcat v jakékoliv rovině. Jsou spořádané přehledné přípojky, které vám jasně ukážou, co budete platit a co dostanete, tzv. poctivý obchod. Ale většina mlží a je na vás, abyste odhadnuli, do čeho se pouštíte. POKUD BEREME ELEKTŘINU, JE TO VŽDY OBCHOD. Pokud vám někdo dá dar z lásky, protože vám chce udělat radost, není to obchod. Dávejte ale pozor na danajské dary, které na sobě mají přilepenou smlouvu.

Jdete downloadovat film. Hacknete jeho přípojku a odeberete elektřinu (energii) v podobě uměleckého díla, za kterou nezaplatíte v první rovině, penězi. Myslíte si však, že to je jediné účetnictví, které se vede? Think again.

Pokud je film dostupný v obchodech, ať už internetových nebo kamenných, dopustili jste se krádeže. Jsou out of print věci, které nejdou sehnat jinak než downloadem. Jsou věci, které nemají např. v Evropě distribuci a nejsou dostupné v jazyku kterému rozumíte a vy je přesto potřebujete ke svému studiu života. V ten moment je nelze získat ani jinak, než je ukrást (downloadovat s titulky, které někdo doma vyrobil), protože jejich distribuční síť se na vás vysrala.

Když bude mít rodina hlad a já nebudu mít ani korunu, půjdu a chleba ukradnu, abych ji nasytil, ale musím počítat s tím, že mě můžou chytit a já si odkroutím trest a rodina pak nebude mít otce.

Pokud nakupujete zboží, o kterém víte, že je kradené nebo falešné, stáváte se spolupachatelem.

Bazarový prodej vnímám jako menší zlo, protože někdo si koupil alespoň první kopii a přejde v lepším případě pouze do druhé ruky. Vy jdete, koupíte si novou hru, pak ji pošlete do bazaru a přidáte obnos na koupi další nové hry. To nevidím tak hrozně. Hrůzy se dopouštíte, když začnete své ukradené sračky sdílet. Ukradli jste energii z přípojky, a pak si postavíte vlastní, kde ji nabízíte ostatním. V torrentech neustále posíláte tam i zpátky, to je organizovaný zločin velice mazaného kalibru, kdy jsou účastníci anonymní.

Princip života však je, že máte svobodnou vůli. Můžete krást, jak je libo. Je to vaše volba. Každý jsme v jiné finanční situaci a je na každém z nás, abychom odhadli, co potřebujeme. Věřte však, že jednou vyjede účet, (vyjíždí neustále i v reálném čase, příběh každého jedince je jiný) a vy budete čumět jak vrána na drát. Až přifrčí účet za elektřinu a vy budete mít v kapse deset korun. Jenom blbec nebo člověk, který ví, co dělá, jde do války bez nábojů.

Aby pan Young Priest nekázal vodu a pil víno, přizná se, že za život toho ukradnul hodně. Vždy však také kupoval a má krásnou sbírku. Lidem, které okrádal, posílal vždy nějaké peníze a sem tam se ke krádežím i přiznal. Dnes již krade minimálně, protože zjistil, že i to, co má ve sbírce, je na roky soustředěného studia.

Většina z nás by neměla koule na to ukrást něco z kamenného obchodu. Pokud myslíte, že informace rozdrobené na jedničky a nuly podléhají jiným zákonům, ať už světským nebo karmickým, think again.

ďurech