Logo text

Šílený profesor Ďurech
Monogamie vs Zábava aneb sexuální poradna zdarma

09 08 2011

Lidé nedají pokoj, dokud se navzájem nezotročí. Tak tomu bylo, je a bude. Snaží se ze sebe navzájem vymámit smlouvy na všechno. Certifikáty lásky, šukací diplomy a podobné úřední listiny.

Důvod tohoto konání je prostý. Je to strach z toho, že nevíme, co přijde v příští vteřině a snažíme se spoustat vodu. Hledání jistoty v něčem, kde je jediná jistota ta, že nic není jisté. Sen se neustále mění pod rukama a pokud máte pocit, že něco víte, tak si dejte facku, jinak se to celé zase propadne a promění, a kam až vede králičí nora… Zůstávají pouze Principy, které jsou neuchopitelné a neviditelné, ale jsou onou bezejmennou energií, která nabírá nekonečně forem a v naší sféře je nabírat musí, taková je úmluva…bezeslovná elektřina, která probublává v tělech a kamenech a myslích všeho…závazná je pouze neustálá proměna…včerejší bezpečná cesta je dnešní past…

Monogamie je smluvní pakt, který se u lidského druhu vyvinul na základě zvýšení šancí na přežití. Je to instituce, která je primárně funkčního rázu. Nemá biologický základ. Ať už budu někoho milovat sebevíc, nezmírní to můj obdiv k dalším exemplářům a nezmírní to mou fascinaci mrdáním jako faktem existence. Sexuální energie je jako řeka elektřiny, kterou nejde nikdy plně spoutat. Dopouští se partneři sledováním porna o samotě nevěry? Vždyť se koukám na další živé bytosti, jak se spolu šukají a dělám si to u toho. Je to takový rozdíl, jako kdybych sledoval někoho živého a mastil si ho u toho? Ďurech říká, že není. Jde o Princip. Nepřestane to fungovat, ani kdyby jste se postavili na hlavu.

Lze tedy udržet dlouhodobý monogamní vztah bez utrpení a odříkání? Nejde, říká Ďurech. Všechno něco stojí. Pokud se svým partnerem splýváte na vysoké duševní úrovni a tvoříte-li symfonii, přijdou vám ostatní kontakty jako nedostatečné a zbytečné, bohužel je to častěji spíše produkt lenosti a strachu. Najdete výrobek, který vám vyhovuje ze všech nejvíce, zmírní to však vaši chuť otestovat další příchutě? Ten, kdo jich vyzkoušel mnoho, je zkouší z mnoha důvodů. Je to feťáctví života, které ho pohání. Feťák je nátura a nikdy nepřestane. Může pouze abstinovat nebo najít supermatro. Co když nebude dealer po ruce?

Cesta podle mého vede skrze naprostou otevřenost ve vztahu. Mělo by se mluvit o všem, ať už to zraňuje ego a jeho majetnické spády sebevíc. Jedině tak se nezavře kostlivec do skříně. Jedině tak zůstane skříň skříní a nestane se z ní hrobka.

Pokud vám bude chtít partner zahnout, zastavíte ho násilím? Zastavíte řeku pěstí? Přehrada? Jeden obří výtrysk prasklinou, hypervýtrysk na kilometry. Jak dobře víte, řeka si vždy najde cestu. Voda prostě teče. Elektřina proudí. Cesta nevede skrz zákazy a podepisovaní smluv na budoucnost.

Jak předejít nevěře? Ušukejte svého partnera k smrti a mrdejte ho skvěle. Pokud mu bude dáno vše v domácím prostředí, nebude mít tak silnou motivaci hledat jinde. Pozornost. Vnímání potřeb druhého. Pokud někoho skutečně milujete, přijímáte ho se vším, s jeho veškerými touhami. Vaše odmítání a neschopnost komunikace vyústí u druhého ve frustraci. Zavře se před vámi. Jsou to citlivá místa duše a někým lomcuje strach natolik, že zasadí ty nejhorší rány do těch nejcitlivějších míst. Není nic horšího než fašista v ložnici.

A je to taky schopnost odpouštět si navzájem chyby. Rozejít se s někým kvůli nevěře mi připadá dětinské. Jsou to všechno výrony majetnictví a hromadění. Lidé se spoutávají a chtějí po sobě, aby si slibovali píčoviny, které slíbit nejdou. Lžou si do ksichtů a zasévají plody budoucí hrůzy. Vztah dvou lidí je válka, která trvá věčně. War never changes. Za štěstí a spokojenost se musí bojovat. Kdo hnije a složí zbraně, ten prohrává.

Toto není útok na monogamii. Toto je útok na dogma. Útok na přeceňované náboženství. Na hrůzy, projíždění telefonů, facky, sledování a vyslýchání. Toto je Ďurechův boj za svobodu ve vězení. Milujte se a mrdejte se co nejvíce a hlavně – podle vlastního uvážení. Za vše se platí. Zahnul jsem mnohokrát a honilo mě to jak blesk po poli. Hodně štěstí při vašich osobních bouřích vám přeje profesor Ďurech.

ďurech